Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tv Pětka už nevysílá a stejný pořad na´Óčku je pozastaven. Jde o produkci maďarské společnosti Call TV, která z Budapešti vysílá podobné perly do celé Evropy. U nás tak vysílá mnoho let, ustála řadu žalob, aktuálně ovšem padlo nové trestní oznámení od RRTV.

Princip pořadu je jednoduchý. Donutit za 70 či 90 Kč za minutu volat co nejvíce lidí. Nemyslete si, když nikdo nevolá, tak jen nepřepojují diváky do studia. Ve stejnou chvíli isí desítky, ba stovky lidí na lince, kde je automat zdržuje. Ti lidé utrácejí staticíce, za večer firma vydělá bez problémů miliónek, tak proč by sem tam někomu nadali třeba 3000 Kč za špatnou odpověď. Správnou odpověď nemáte šanci trefit, při troše úsilí a vychytání jejich fíglů ta šance je, ale proklatě malá.

Bývalo to tak, že první rovnice se počítala běžně, matematicky. Nachytali hejly, protože ti viděli, jak někdo spočítal a vyhrál. Tak někdy pořad začíná. Někdy ani toto není a rovnou je rovnice v jejich stylu. Říkají vám sečtěte, odstarňte závorky, použijte klidně kalkulačku. Ovšem dole je napsáno suše "sečtěte všechna čísla na obrázku". A to je zakopaný pes.

Oni jako číslo berou třeba římské L v rohu obrázku, jako I berou sponku na náhrdelníku slečny na obrázku, jako C berou schválně hodně zakřivenou závorku. Číslo 5 třeba nad bříčkem schválně přeruší, takže to není 5, ale L a C (opět římská). Obyčejné + je někdy jen +, ale jinky platí jako X, tedy deset. Pokud jsou vedle sebe čísla 18, ale každé je jiným písmem, jsou to jen čísla 1 a 8, nikoli 18. Když jsou stejným písmem, ale jinak vysoko, třeba o milimetr, jsou to opět jen čísla 1 a 8, ale někdy to jsou i čísla 1 a 8 a i 18.

3 0
možnosti
Foto

Když se neřeší tato rovnice, máte přesunout dvě sirky a tím vytvořit nejvyšší číslo. většinou je tam ze sirek číslo něco jako 6218. Problém je, že některé sirky nejsou sirky, takže s nimi nede hýbat, nemají hlavičky. Když odhalíte tohle, furt nemáte vyhráno. Oni totiž jako výsledek uznávají matematický zápis čísla např. 6E181. Když na to někdo sem tam přišel, klidně mu řekli, že odpověď je chybná a nechali volat lidi do konce pořadu, až pak přiznali, že odpověď byla správná. Ale lidé provolali opět statisíce.

A když pár všímavých přišlo na ta éčka, přidali ještě stříšku, takže výsledky mohou být třeba 6E2^5. Takže můžeme být rádi, že Pětka padla a Óčko se začalo bát, že bude platiti pokuty a koncepci okrádání mění. Podobné praktiky od stejné firmy se ještě dějí v těch Ezo vysíláních, kde je opět cílem obrat volající o co nejvíc peněz. Bohužel tam ani nemohou vyhrát nějaké šušně a ještě je potrhlý věštec často vyděsí...

4 0
možnosti

Někdy, když jsem nemohl usnout, jsem podobnou krávovinu viděl. Je pravda, že tam jsou strašné podvody na lidi a do dnes nechápu, kdo tam může zavolat.

1 0
možnosti
Foto

M49i22l93a80n 12K15a89s37l

8. 2. 2013 20:58

no Pětka už se naštěstí odepsala sama...

4 0
možnosti
Foto

Však taky začali stylově, s Ivetkou ;-) . Nevěděla jsem, že už jsou po kytkama. To je celkem dobrá zpráva.

2 0
možnosti

Co vím, apríla dnes není... Ale to se fakt stalo? Jestli ano, měla jste to nahrát, mohlo se to šířit jako vtip;-)

1 0
možnosti
Foto

Jo, stalo, přísahám na holej pupík ;-). Šířím to alespoň zde. Jinak to byla umatlaná dlouhá nuda s absolutním nesmyslem na konci. Nějací chytrolíni z TV Pětky melou cosi o digitálních formátech čísel, ale je to podvod jako hrom. Jde jim samozřejmě o vytřískání peněz za telefon z dostatečně naivních jedinců. Já už to nikdy nepustím, ale o "zážitek" jsem se musela podělit. Přijde mi to jako vrchol drzosti.

3 0
možnosti
  • Počet článků 98
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1172x
Dcera. Máma. Blondýna. Analytik. Grafoman... vydala jsem bohatě ilustrovanou knížku - příběh života a smrti jednoho vynikajícího brněnského malíře, který se nestal slavným, protože ....