Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ve Spanelsku poctive ukazujeme obcanku  u sebemensi platby :-/

0 0
možnosti
Foto

Z deseti případů, kdy platím manželovo kartou, se najde jedna prodavačka, která mi jeho kartu vzít nechce, takže těch devět zbývajících asi porušuje Zákon;-D Máme jednu kartu, nevidím důvod, proč platit 2x roční poplatek,když máme jeden účet a jedna karta nám úplně stačí.

Většinou se takhle "seknou" na benzínce. Nepomohlo ani, když jsem vytáhla občanku. Prý nevědí, jaký máme spolu vztah a už se jim stalo, že jim čísi partner přišel vynadat, že manželka použila jeho kartu bez dovolení. Jojo, jsou to věci...:-)

Měla jsem naštěstí hotovost,ale kdybych jí neměla, co by se stalo? Drželi by mě tam, dokud by nepřijel za mnou muž (asi 100km)? Bylo to na dálnici, takže hledat bankomat by bylo dost zdlouhavé.

0 0
možnosti
IH

Karta je na jméno. Podívejte se do obchodních podmínek.

Víte, až takovou platbu manželovou kartou bude někdo reklamovat, a není to zrovna řídký případ, tak to banka dá k úhradě obchodníkovi. A kdo myslíte, že škodu zaplatí? "Někdo", nebo prodavačka?

A na pumpách to sledují, a jsou na to školeni, protože bývají často cílem různých podvodníků.

1 0
možnosti
PC

Kocourkov to možná je, ale je to tak ... "cizí" kartou nesmíte platit. Sice jsem ještě neslyšela, že by ke kartě chtěli občanku (viz dceřina karta - to bych nepoznala), ale i to by se mohlo stát. Většina prodavaček na to kašle, ale když mají třeba šéfa prudiče, netroufnou si a platbu kartou,  která očividně není vaše,  prostě nepřijmou.

2 0
možnosti
Foto

Právě. Je to tak, že z mnoha případů to jeden obchodník vyžaduje a lidi (včetně mě) jsou pak podráždění, protože to jinde nevyžadují.;-)

 Ale případů,kdy partnerka čórla chlapovi kartu a trochu jí provětrala, není málo:-)

Oni si tím chrání záda, to se dá pochopit. Ale když pak začnou kvůli tomu zdržovat, pochopitelně nejsem nadšená.

0 0
možnosti
Foto

Co takhle §234 tr.z. odst. 1: Kdo sobě nebo jinému bez souhlasu oprávněného držitele opatří, zpřístupní, přijme nebo přechovává platební prostředek jiného, zejména nepřenosnou platební kartu identifikovatelnou podle jména nebo čísla, elektronické peníze, příkaz k zúčtování, cestovní šek nebo záruční šekovou kartu, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

Prodavačka nemůže ověřovat souhlas oprávněného držitele, a když je zjevné, že karta není vaše, je jednou nohou v kriminálu.

U nás taky občas někdo použije kartu někoho jiného, ale buď v bankomatu, nebo bezkontaktní - tam prodavačka nic kontrolovat ani nemůže (kartu vůbec nedostane do ruky), takže jí nic nehrozí. Jestli je karta použitá se souhlasem majitele je pak věcí jen majitele a toho, kdo kartu použije.

5 0
možnosti
EK

Tak mi už bezkontaktní kartu pokladní kontrolovala, protože zloději můžou vybrat částku do pětiset korun...

0 0
možnosti
  • Počet článků 98
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1172x
Dcera. Máma. Blondýna. Analytik. Grafoman... vydala jsem bohatě ilustrovanou knížku - příběh života a smrti jednoho vynikajícího brněnského malíře, který se nestal slavným, protože ....